Новини

На Буковині обмежили роботу шкіл та закладів харчування

Заклади громадського харчування працюватимуть лише до 20:00.

Фото Sandra Seitamaa, unsplash.com

У Чернівецькій області обмежили роботу освітніх закладів. Відтепер вони будуть працювати лише дистанційно.

Таке рішення ухвалили на засіданні обласної комісії ТЕБ та НС, сказав голова Чернівецької ОДА Сергій Осачук у прямому етері у фейсбуку.

«Усі заклади рішенням комісії ТЕБ та НС переводять на дистанційну форму навчання. Окрім освітніх закладів, це стосується всіх гуртків позашкільної освітньої роботи, мистецьких шкіл, спортивних. Також наголошуємо на припиненні обслуговування дітей у розважальних центрах. Вони (ці заклади, – ред.) не мають права надавати такі послуги найближчі два тижні», — наголосив Сергій Осачук.

За словами очільника области, кількість інфікованих дітей на коронавірус зросла у п’ять разів. Епідеміологи визначили, що це пов’язано з роботою шкіл та садочків. 

Окрім закладів освіти, в області обмежили також роботу всіх закладів громадського харчування до 20:00

У зверненні голови ОДА також мовилося про те, що зараз у лікарнях перебувають 1113 пацієнтів. Такої кількости людей, які б одночасно лікувалися у закладах, ще не було — зайняті 63% ліжок. Однак обіцяють, що до кінця розгорнуть більше.

«За минулий тиждень ми додали 120 ліжок, на цей тиждень запланували розгортати ще 500. Ми дбаємо про те, аби кожне ліжко мало доступ до кисневої дотації, а також формуємо нові медичні бригади», — пообіцяв Сергій Осачук.

До того ж він сказав, що минулого тижня Вижницька районна центральна лікарня разом із двома чернівецькими та Сокирянською отримали дороговартісний комп’ютерний томограф. Вони будуть працювати безкоштовно для всіх пацієнтів. 

 

Коментарі