Новини

Обшуки на підприємствах представників партії «Єдина альтернатива»: Клічук заявив про тиск

За словами мера, обласна прокуратура тисне на команду за вигаданими справами.

На мера Чернівців Романа Клічука та представників партії «Єдина альтернатива» чинять тиск силовики з обласної прокуратури. Так, вони проводять обшуки на підприємствах, які належать представникам команди. 

Про це заявив міський голова під час прямого етеру разом із представниками партії «Єдина альтернатива» у фейсбуку. 

«Ми говоримо про безпрецедентний тиск на нашу команду. Я хочу, аби цю заяву вважали як звернення до Президента України, Генпрокурора, а також до голови Верховної Ради та мешканців нашого міста», — сказав Клічук. 

За його словами, обласна прокуратура тисне на команду за вигаданими справами. Це було й під час виборів, однак продовжується досі: готують провокації, мера хочуть звинуватити в торгівлі спиртом або наркотиками. 

Крім того, зараз відбуваються обшуки на деяких підприємствах. Як сказав мер, людей змушують на них писати скарги за вигаданими справами: 

«Тому ми хочемо офіційно заявити: такі дії неприйнятні, це розхитування ситуації в місті та наступ на демократію». 

До речі, до його заяви долучилися і депутати обласної та міської рад Володимир Мороз, Сергій Гринюк, Наталія Дембіцька та Наталія Калмикова. Вони сказали, що тиск був і раніше, але зараз він політичний. Однак їх це не зупинить. 

Нагадаємо, Роман Клічук раніше також заявляв про тиск на себе та команду. Він казав, що обласна прокуратура збирала нараду з силовиками, де чітко ставили завдання, аби знайти щось на нього особисто і якимось чином вплинути на його бізнес.

Коментарі