Новини

Школи Чернівців знову переходять на дистанційне навчання

У понеділок стане відомо, до якої карантинної зони потрапляють Чернівці. Тоді ж можна буде говорити про терміни такого навчання.

Усі школи Чернівецької ОТГ переходять на формат дистанційного навчання.

18 лютого 2021 року відбулося позачергове засідання міської комісії з ТЕБ та НС. Воно проходило в режимі онлайн. На засіданні розглядали питання про розвиток епідситуації з поширенням COVID-19.

Отже, комісія вирішила відзавтра, 19 лютого, перевести заклади загальної середньої освіти на території Чернівецької територіальної громади на дистанційну форму навчання, зокрема заклади професійної освіти I-IV рівнів акредитації.

Для такого рішення аналізували результати розвитку епідеміологічної ситуації в Чернівцях за матеріалами, що подавали управління забезпечення медичного обслуговування у сфері охорони здоров’я міської ради та управління освіти. А також розглянувши подання головного державного санітарного лікаря в Чернівецькій області від 18 лютого №06/327.

Наразі невідомо, скільки часу школярі навчатимуться дистанційно. Про це у коментарі «Шпальті» повідомила начальниця управління освіти Чернівецької міської ради Ірина Застанкевич.

«Це стосується всіх шкіл, але ще невідомо, на який термін. Це буде зрозуміло у понеділок, коли ухвалять постанову про зонування. Якщо ми потрапимо у «червону» зону, я надіюся, що старша і середня ланка будуть вчитися дистанційно.  Початкова школа, за попереднім даними постанови, вийде на очне навчання. Але це попередні припущення. Ми чекаємо понеділка і постанови про зони.

Завтра дистанційно будуть вчитися всі школи і позашкільні заклади міста. Молодші школярі теж хворіють. Великий відсоток дітей, які хворіють, припадає саме на початкову школу. І в деяких закладах дуже хворіють вчителі. Це також одна з причин,  чому варто переходити на дистанційне навчання», — розповіла Ірина Застанкевич.

Нагадуємо, станом на 16 лютого на Буковині учні 191 школи вчилися за очною формою. У 146 закладах загальної середньої освіти учні на дистанційці.

Коментарі