Новини

«Люди створюють історію»: презентували освітній ролик про Майдан

Відео створили передусім для школярів. Адже історії розповідають саме учні — свідки тих подій.

Фото: Український інтерес

Національний музей Революції гідности презентував напередодні Дня Героїв Небесної сотні новий освітній ролик «Люди створюють історію». Його створили спільно з командою компанії WhiteMovie Production.

Про це повідомляє пресслужба музею. 

«Відео створено передусім для школярів. Адже історії розповідають школярі — свідки тих подій. Воно змальовує історію, що допоможе сформувати цілісне уявлення про значення та цінності Революції Гідности. Розповідає, що спонукало українців вийти на Майдан, яких змін зазнала їхня свідомість і як події вплинули на майбутнє України», — йдеться в повідомленні.

Як зазначають, відеоролик слугуватиме додатковим джерелом матеріалу для вчителів історії та батьків, які хочуть розказати своїм дітям про Революцію гідности.

Розповідаючи про особливості роботи над відео, його автори зауважили, що процес створення ролика став для них певним дослідженням.

«Я здивувалася, що є проблема необізнаности школярів у темі Майдану. Дітям складно відповісти на запитання про Революцію гідности. З ними треба говорити їхньою мовою – це покоління візуального контенту. А по-друге, це треба робити чесно, не моралізуючи, бо це покоління не сприймає пропаганду. Тому важливо було, щоб цю історію розповіли діти. Діти активістів Майдану, які пам’ятають щось про ці події, можуть розказати про них, яким є що згадати і вони мають уже певну громадянську позицію. Також героєм ролика є хлопець, який тільки пізнає тему. Він художник і хоче створити комікс про Революцію гідности. Хочеться, щоб таких дітей ставало більше. Для цього ролик і створений», — сказала на презентації режисерка WhiteMovie Production Неля Дубовська.

Продюсер WhiteMovie Production Максим Заїка додав: «Важливо, що у цьому відео підлітки розповідають підліткам про ті події і про ті теми. Цим воно й особливе».

Відеоролик можна переглянути на ютуб-каналі музею. Освітні заклади та організації, які займаються просвітницькою роботою, можуть звернутися до музею й отримати відео для поширення на своїх ресурсах.

Коментарі