Новини

Чернівецька область отримала нові карети швидкої

Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф потрібно 40 автомобілів. 

Фото Чернівецької ОДА

Чернівецькому центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф передали 6 нових карет швидкої допомоги на базі Citroen від Національної служби здоров’я України. Це сталося сьогодні, 18 лютого.

За інформацією пресслужби Чернівецької ОДА, наразі автопарк центру екстреної медичної допомоги поповнився 22 новими автівками. Так, у листопаді минулого року отримали 8, сьогодні — 6, а ще 8 надійдуть у березні.

Як розповів «Шпальті» директор Чернівецького центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Єленєв, загалом установа потребує 40 карет «швидкої».

«Звісно, різниця велика — їздити на УАЗ 1990 року випуску і на новому Сітроєні. До того ж, нові машини оснащені всім необхідним, зокрема кардіографом та дефібрилятором», — каже Володимир Єленєв.

За словами директора Центру, вони очікують, що область матиме повністю оновлений автопарк влітку.

До початку пандемії Чернівецький центр екстреної медичної допомоги мав серйозні проблеми з нестачею водіїв, котрі масово звільнялися через низьку зарплатню. Зараз, як повідомляє пан Володимир, такої проблеми немає.

Завдяки підвищенню рівня зарплат та доплатам працівникам, що борються з COVID-19, на роботу повернулося чимало водіїв і навіть вдалося сформувати резерв.

Коментарі