Новини

Лежав замерзлий на мосту: як у Чернівцях врятували лебедя

Цьогоріч поліціянтам уже вдруге доводиться рятувати королівського птаха. Цього разу лебідка відбилася від зграї та залишилася одна.

Фото: скріншот із відео управління патрульної поліції

Двоє перехожих чернівчан побачили лебедя на мосту через річку Прут, що сполучає Садгору зі Шевченківським та Першотравневим районами. Чоловіки виявилися небайдужими та повідомили про це рятувальників і поліціянтів.

 «Ми вже завершували свою зміну з напарником Денисом Швабським. Із вулиці Гагаріна заїжджали на міст через Прут. Нас зупинили два чоловіки близько 40 років. І розповіли про лебедя. Через високий бетонний бордюр птаха взагалі не було видно з дороги. Чоловіки переходили міст пішки, тротуаром, тому й побачили його», — розповідає патрульна Ольга Короп.

Щойно поліціянтка наблизилася до лебедя, він почав намагатися втекти. Проте не міг злетіти. Допоміг напарник, який перехопив його з іншого боку.

Королівський птах не поводив себе агресивно, проте був дуже наляканий і схоже було на те, що він змерз.

«Ми повідомляли чергового та командира, вирішували, що з ним робити, бо не щодня ловимо лебедя. Надалі помістили його до нашого «Пріусу». Він не чинив опір. Поводив себе приблизно так, як поводить себе загнаний собака. Опустив голову під сидіння, склав крила і так їхав із нами до самого управління патрульної поліції», — пригадує поліціянтка.

Правоохоронці привезли птаха на базу та помістили його в гараж. Як розповідає Ольга Короп, наодинці він просто спокійно сидів, але щоразу, коли хтось заходив, лебідь здригався та розправляв крила, намагаючись злетіти. Його доводилося тримати.

Невдовзі приїхали волонтери, які й забрали птаха на перетримку. Як зазначила на своїй сторінці в інстаграмі волонтерка Ганна Пелепчук, птах — молода лебідка. Ушкоджень та травм у неї немає.

«Їй потрібно відігрітися, відійти від шоку, спостерігаємо, сподіваюся, все буде добре, і днями вона повернеться до своєї зграї. Ще раз вдячна всім, хто швидко відреагував і не лишився осторонь», — написала активістка.

Раніше «Шпальта» повідомляла, як лебеді у Чорториї пережили морози.

Коментарі