Новини

Археологи виявили у Єгипті найстарішу пивоварню у світі

Пивоварня була у мухафазі (адміністративно-територіальна одиниця) Сохаг та ймовірно функціонувала за часів правління фараона Нармера, приблизно у 3100 до н.е.

Фото radovan, unsplash.com

Оригінальний матеріал CNN

За даними Міністерства туризму та старожитностей Єгипту, археологи виявили величезну 5000-річну пивоварню у давньогрецькому місті Абідосі.

Вона розташовувалася у мухафазі Сохаг та ймовірно функціонувала за часів правління фараона Нармера, приблизно у 3100 до н.е. Доктор Метью Адамс із Нью-Йоркського університету, один із керівників єгипетсько-американської місії, яка виявила пивоварню, заявив, що, на думку дослідників, пиво використовували під час ритуалів поховання фараонів. Під час попередніх розкопок у цьому районі було знайдено докази, що напій був потрібний для жертовних обрядів.

«Пивоварня була розділена на вісім великих секторів для виробництва пива. Кожен із них містив 40 глиняних горщиків, які використовували для нагрівання суміші із зерна та води для приготування пива», — зазначає доктор Мостафа Вазірі, генеральний секретар Вищої ради старожитностей Єгипту.

За словами Адамса, потужність пивоварні дозволяла виготовляти 22 400 літрів пива за один раз. Чиновники виявили бажання перетворити виявлену пивоварню у нову туристичну зону, щоб привабити більшу кількість відвідувачів до Єгипту, адже індустрія туризму країни зазнала значних збитків у зв’язку з пандемією Covid-19.

 

 

Коментарі