Новини

У Чернівцях стартував конкурс «Слідами Букової землі» за романом Марії Матіос

Учасники повинні розробити туристичний маршрут та текст екскурсійного супроводу за романом Марії Матіос «Букова земля».

У Чернівцях стартував конкурс створення туристичних маршрутів «Слідами Букової землі» за романом Марії Матіос «Букова земля».

Як розповіла «Шпальті» заступниця директора з питань внутрішньої роботи Олена Баннікова, конкурс започаткувала письменниця Марія Матіос та видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га». А організатор – Чернівецька обласна універсальна наукова бібліотека ім. М. Івасюка.

У конкурсі можуть брати участь представники туристичних та громадських організацій, студенти та учні навчальних закладів, заклади культури, краєзнавці, історики, екскурсоводи, письменники. Обмежень за віком, місцем проживання, національністю немає.

«Ми запрошуємо до участи у конкурсі охочих з усієї України і навіть з інших країн — як індивідуально, так і колективно.  Сподіваємося, що учасників буде чимало і презентовані туристичні маршрути будуть цікавими», — зауважила Олена Баннікова.

Учасники конкурсу повинні розробити туристичний маршрут та текст екскурсійного супроводу для ознайомлення з об’єктами і  пам’ятками, пов’язаними з історичними подіями та особистостями, описаними в романі, місцевим фольклором (легендами, переказами, казками тощо), традиціями та святами, ремеслами.

Переможців визначить робоча група експертів за найбільшою кількістю набраних ними балів за визначеними критеріями.

Конкурс триває з 15 лютого до 27 вересня. Для участи потрібно зареєструватися за посиланням.

Його метою є актуалізація історичної пам’яті, посилення уваги до історії та культури Буковини, до природних туристичних атракцій, збереження традицій та звичаїв, залучення буковинців і всіх охочих до відкриття нових сторінок історії та об’єктів історичної, культурної, природної спадщини, сприяння розвитку туристичної галузі краю шляхом популяризації туризму серед краян та гостей Буковини, зокрема сприяння розвитку інтелектуально-освітнього туризму, концептуального дозвілля.

Вам буде цікаво: «Це роман про мовчання»: чернівецькі літературознавці розповіли містянам, як читати «Букову землю»

Нагадаємо, Чернівці змагатимуться за звання «Книжкової столиці України – 2022». Перемога у конкурсі надає громаді річний статус «Книжкова столиця-2022», а учасникам-партнерам програми – фінансову підтримку за такими напрямками і форматами ініціатив.

Фото Ліліани Іонашку

Коментарі