Новини

«База національних фільмів України»: з’явився онлайн-довідник вітчизняної кіноіндустрії

У базі даних є 12 713 кінопрофесіоналів та 384 компанії-виробника українського кіно.

За сприяння Держкіно в Україні запрацював онлайн-довідник «База національних фільмів України».

Про це повідомляє Держкіно у фейсбуку.

«Це найповніша база даних національних фільмів, професіоналів кіновиробництва та компаній-виробників України. Ми маємо на меті створити безкоштовну інформаційну платформу про аудіовізуальний сектор України, яка об’єднає провідних спеціалістів кіноіндустрії нашої країни», – мовиться у повідомленні.

Наразі онлайн-довідник містить інформацію про 2157 фільмів, які створили за підтримки Держкіно (з 2007 р. і дотепер), Міністерства культури України (держзамовлення, до 2006 р.) та сучасних стрічок, створених без залучення держфінансування.

У довіднику фільми поділені за часовими рамками від «Запорізької Січі» Данила Сахненка 1911 року до «Безславних кріпаків» Романа Перфільєва 2020 року.

«Спеціально для онлайн-довідника зробили кадри та оцифрували титри до майже 20 відсотків представлених кіноробіт. До цього в публічному просторі такої інформації про них не було. Перш за все це стосується науково-популярних серій виробництва Київнаукфільм, значної кількости короткометражних фільмів», – ідеться у повідомленні.

У базі даних є 12 713 кінопрофесіоналів та 384 компанії-виробника українського кіно.

Цей проєкт планують розвивати. Якщо хтось бажає додати чи уточнити інформацію про себе, свій фільм чи кінокомпанію, можна написати на [email protected] з приміткою «Онлайн-каталог».

Коментарі