Новини

Безкоштовні курси англійської, тренінги і майстер-класи: у Чернівцях відкрили «Гончаренко центр»

Тут можна буде працювати з ноутбуком, користуватися безкоштовним Wi-Fi, відвідувати курси та події, які організовує центр, пропонувати власні ідеї для заходів, втілювати різні культурні та освітні ініціативи.

У Чернівцях відбулося відкриття освітньо-культурного простору «Гончаренко центр».

Засновник проєкту – народний депутат України Олексій Гончаренко — зауважив, що це – ювілейний десятий центр.

«Сьогодні у Чернівцях на вулиці Руській, 5 з’являється новий осередок культури й освіти – «Гончаренко центр». Це десятий центр, який ми відкриваємо по Україні. Найсхідніший центр відкрили на Донбасі, у місті Лимані, найзахідніші – Франківськ і Чернівці. Нам дуже хочеться внести свою частину у розвиток цього неймовірного міста. Наш центр – це освітньо-культурний простір, у якому будемо вчити дорослих і дітей англійської мови, фінансової грамотности. Все це буде абсолютно безкоштовно. Для нас це принципово. Це просто наше бажання робити країну кращою», — сказав Олексій Гончаренко.

Він зауважив, що «на логотипі центру зображений гончар, який працює на гончарному крузі. Він ліпить кращу Україну».

Директор чернівецького «Гончаренко центру» Віталій Яремчук зауважив, що у закладі відбуватимуться різні цікаві майстер-класи і навіть реалізовуватимуть проєкти, які запропонують самі чернівчани.

«Основна місія центру – сучасна якісна та доступна освіта. Незалежно від віку, статі та вподобань – будь-хто має можливість відвідати курси, тренінги чи просто попрацювати у центрі. Освітня програма передбачає вивчення англійської мови: підготовка для дорослих, підготовка учнів до ЗНО. Особливістю центру є можливість надіслати запит на захід. Тобто всі охочі можуть надіслати форму на нашій сторінці щодо запрошення певного спікера, групи, надати ідею про тренінг. А ми будемо робити все можливе, щоб реалізувати цей проєкт тут», — наголосив Віталій.

Заявок на вивчення англійської мови вже є чимало, але можливости запросити всіх немає. Тому будуть відбирати учасників відповідно до мотивації.

Як зазначив Віталій Яремчук, на лютий у центрі запланували чимало заходів.

«На другу половину лютого у нас заплановано чимало заходів. Зокрема виставка художника Данила Гулька, яка триватиме близько двох тижнів. Виставки будуть постійні, ми намагатимемося запрошувати різних талановитих митців. Ще плануємо майстер-клас з ораторського мистецтва від акторки Чернівецького драмтеатру ім. О. Кобилянської Марії Романової. Дати і години будемо оголошувати на наших сторінках у соцмережах», — сказав директор чернівецького центру.

Перша виставка картин уже є в центрі – це роботи художника Данила Гулька «Вибране».

«Ця колекція картин вибрана під дизайн центру, щоб вписувалося в інтер’єр, у кольори. Тут представлені картини 2017, 2019 і 2020-го років. Надихайтеся», — сказала мати художника Альона Гулько.

Цього місяця у центрі проведе майстер-клас із мобільної фотографії блогер Дмитро Логінов.

Керівниця проєкту Марія Донець зауважила, що такі центри можна відкривати в інших менших містах України.

«Перші 10 центрів були пілотними. Ми готові відкриватися і в ОТГ, і в менших містах на партнерських умовах. Якщо у вас є приміщення, ми готові надати вчителя англійської мови, допомогти знайти на місці людей, які би забезпечували інші програми, про які вже говорили. Всі програми – наші авторські», — сказала Марія Донець.

У центрі також обговорять важливу проблему фейків в інтернеті: як із ними боротися, як розпізнавати їх, розповість громадська діячка, PR-менеджерка Лілія Шутяк.

Також запускають власний кіноклуб. Завдяки співпраці з Лесею Воронюк у центрі покажуть три фільми: «Соловей співає», «Спадок нації» та «Ткацький шлях».

Під час відкриття закладу Олексій Гончаренко започаткував традицію буккросингу. Він подарував центру збірку віршів Пауля Целана. До цієї акції долучилися інші присутні, зокрема заступник голови Чернівецької обласної ради Михайло Павлюк та секретар виконавчого комітету Чернівецької міськради Сергій Добржанський. До акції зможуть долучитися всі охочі.

Центр відкриває свої двері у понеділок, 15 лютого. Тут можна буде працювати з ноутбуком, користуватися безкоштовним Wi-Fi, відвідувати курси та події, які організовує центр, пропонувати власні ідеї для заходів, втілювати різні культурні та освітні ініціативи.

Фото Володимира Гуцула

Коментарі