Новини

Активісти збирають кошти на космічний політ прихильника теорії пласкої Землі

Організатор збору коштів хоче купити квиток на орбіту для прихильника пласкої Землі, щоб покласти край антинауковій теорії.

Фото NASA, unsplash.com

Попри безліч фотографій Землі з космосу та інших доказів того, що планета кругла, є люди, які досі вважають її пласкою. Коли прихильникам теорії «пласкої Землі» показують знімки з космосу, вони вважають, що фотографії були відредаговані NASA з абсолютно незрозумілою метою.

Тому активіст Марк Голд вирішив покласти край усім помилковим судженням – він намагається зібрати гроші для відправки в космос. Про це розповідає IFL Science.

Марк Голд оголосив про збір грошей на краудфандінговому сервісі GoFundMe. Він упевнений, що політ в космос нарешті покладе край антинаукової теорії.

«Ця кампанія спрямована на те, щоб раз і назавжди довести прихильникам цієї теорії, що Земля кругла», – пише Голд.

Зараз потрібно 250 тис. доларів, щоб купити квиток на рейс Virgin Galactic для виходу на орбіту Землі.

«Якщо прихильники теорії дійсно хочуть довести, що Земля пласка, то я очікую, що велика частина пожертвувань повинна надійти від них самих. Перші польоти заплановані на цей рік. Можливо, вони будуть відкладені через пандемію COVID-19, але я сподіваюся, що «пласкоземець» потрапить у космос упродовж декількох найближчих років», — додає активіст.

Якщо гроші зберуть, організатор каже, що «високопосадові» прихильники пласкої Землі зможуть подати заявки на політ у космос. Голд уже зв’язався з Ілоном Маском і Річардом Бренсоном щодо придбання місця на борту корабля.

Коментарі