Новини

На дорогах України встановлять ще 220 камер фотовідеофіксації

За 8 місяців діяльности системи автофіксації кількість правопорушень у місцях, де встановлені 48 камер, зменшилася втричі.

Фото “УП”

2021 року на дорогах України встановлять ще 220 стаціонарних камер фотовідеофіксації.

Про це повідомив очільник МВС Арсен Аваков у Twitter.

«Ще більше безпеки на дорогах. Цьогоріч плануємо встановити 220 камер фотовідеофіксації по Україні. За 8 місяців 2020-го на ділянках роботи 48 комплексів автофіксації порушень ПДР кількість ДТП з постраждалими зменшилася втричі. +210 млн грн у бюджет», — ідеться у дописі.

Міністр також виклав інфографіку, яка уточнює, де саме будуть встановлювати ці камери.

За 8 місяців діяльности системи автофіксації кількість правопорушень у місцях, де встановлені 48 камер, зменшилася втричі, а винесених за перевищення швидкісного режиму постанов – у шість разів.

З понад 210 мільйонів гривень штрафів 84% сплатили за так званим пільговим тарифом у перші 10 днів, що свідчить про готовність учасників дорожнього руху брати відповідальність за безпеку на дорогах.

На брифінгу Геращенко також повідомив, що, крім стаціонарних камер, цього року почнуть впроваджувати проєкт з автофантомами. За словами заступника Авакова, чотири машини вже обладнують радарами і запустять у режимі тестування. Після перевірки за 2021-2023 роки планують закупити до 100 таких машин.

 

Коментарі