Новини

Тарифи на тепло та гарячу воду до кінця опалювального сезону не зростуть — уряд підписав меморандум

Документ також підписали міські голови декількох міст.

Фото he gong, unsplash.com

Тарифи на тепло та гарячу воду в Україні не змінять до кінця цього опалювального сезону. Відповідний меморандум підписали Кабінет Міністрів та міські голови, повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль та пресслужба Офісу Президента.

«Це один із 8 кроків нашої команди щодо розв’язання тарифного питання. І це правильна позиція, яка показує, що пріоритет влади — і центральної, і місцевої — це захист добробуту українців», — написав прем’єр-міністр.

Згідно з підписаним документом, до кінця опалювального сезону 2020-2021 років українці безперебійно будуть отримувати опалення. Вартість не зміниться. 

Крім того, теплопостачальним підприємствам гарантують, що вони отримуватимуть газ для виробництва тепла та постачання його у домівки впродовж 2020-2021 років. Для таких підприємств передбачають відстрочку оплати за природний газ та компенсацію різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованою в тарифах за тепло.

Документ підписали міські голови Житомира, Києва, Одеси та Бучі. Онлайн були присутні очільник Дніпра, Львова та Маріуполя.

Раніше ми писали про те, що «тарифна» комісія знизила ціну на розподіл газу для «Чернівцігазу». Максимальний тариф на послуги розподілу природного газу становитиме 1,79 грн за 1 куб.м на місяць без ПДВ.

Коментарі