Новини

Уперше за 11 років: Європейське космічне агентство шукає астронавтів

Європейське космічне агентство (ESA) вперше з 2010-го року відкриє набір нових астронавтів.

Європейське космічне агентство (ESA) оголосило відкритий набір астронавтів. Трапилося це вперше з 2010-го року.

Про це пише Укрінформ.

Кандидати зможуть надіслати своє резюме з 31 березня до 28 травня цього року. Після цього розпочнеться конкурсний відбір, який складатиметься з шести етапів. Очікується, що відбір завершиться вже у жовтні 2022-го року.

В Європейському космічному агентстві заявили, що заохочують жінок подавати заявки, оскільки відомство прагне розширити гендерне різноманіття у своїх лавах.

«Щоб піти далі, ніж ми коли-небудь ходили раніше, нам потрібно дивитися ширше, ніж будь-коли раніше. Цей процес набору є першим кроком. Я з нетерпінням хочу побачити, як агентство розвиватиметься у всіх сферах дослідження космосу та інновацій разом із нашими міжнародними партнерами у найближчі роки», – сказав глава ESA Ян Вернер.

Європейське космічне агентство — міжнародна організація, яка займається здійсненням спільних космічних досліджень, а також практичним використанням штучних супутників. Заснована 30 травня 1975 року. Штаб-квартира Агентства знаходиться в Парижі. ESA має штат близько 2000 працівників, а її річний бюджет, станом на 2016 рік, дорівнював близько 5,25 мільярда євро.

Коментарі