Новини

Без головного тренера та трьох гравців: ФСК «Буковина» розпочав підготовку до весняної частини чемпіонату

Команда вже провела перше тренування в новому році.

Футболісти «Буковини» повертаються до тренувань після зимової перерви.

Про це йдеться у повідомленні на сайті футбольного клубу.

Проте готувати команду до весняної частини розіграшу Другої ліги буде інший спеціаліст, оскільки ФСК «Буковина» та головний тренер команди Степан Маковійчук припинили співпрацю за згодою сторін.

«Мені дуже шкода, що нестабільна ситуація з фінансуванням клубу не дає нам можливости втримати такого перспективного спеціаліста. Але, попри це, як тренер, так і клуб мають рухатися далі. Ми потиснули один одному руку та побажали успіхів», – зазначив президент «Буковини» Вадим Заяць, передає сайт ФСК.

У коментарі «Шпальті» Заяць повідомив, що наразі триває обговорення щодо потенційних кандидатів на тренерський місток клубу. Він запевнив, що новий очільник буде продовжувати вектор розвитку з європейським баченням гри.

Вам буде цікаво: Буковинський легкоатлет став срібним призером Кубка України

Степан Маковійчук підтвердив, що вимушено покинув пост головного тренера через фінансову нестабільність у клубі та зазначив, що продовжить свою тренерську діяльність у дитячому футболі.

Фото ФСК Буковина

«У мене двоє дітей. Я не можу чекати на те, коли надійдуть кошти з бюджету. Я не можу працювати, коли немає стабільности, кожні пів року змінювався кістяк команди. Якщо Вадим Григорович (ред. – Заяць) захоче, то я готовий повернутися в команду, але якщо буде стабільність. Я йому вдячний за те, що дав мені шанс проявити себе на тренерському містку. Я старався робити все, щоб у мене з футболістами була взаємодовіра. Щоб вони виходили на футбольне поле і досягали тих цілей, які поставив президент», — зауважив тренер.

Крім того, команду покинуть троє футболістів, які виступали за клуб в осінній частині сезону. Так, «Буковина» припинила трудові відносини з голкіпером Ігорем Фіялом, а також із півзахисниками Ігорем Нагорним та Дмитром Копитовим.

Нагадаємо, що базовий день першого матчу «Буковини» після зимової перерви – 19 березня. «Жовто-чорні» вдома прийматимуть «Оболонь-2».

Раніше колишній директор ФСК «Буковини» Ігор Наболотний в інтерв’ю «Шпальті» розповів про команду, реконструкцію стадіону та закулісну боротьбу за вплив у чернівецькому футболі.

Коментарі