Новини

70-річний Френк Ротвелл самотужки перетнув Атлантичний океан

Чоловік наважився на цей крок, щоб зібрати кошти для дослідження хвороби Альцгеймера.

The Guardian

Оригінальний матеріал The Guardian

Френк Ротвелл став найстарішим чоловіком в історії, який самотужки подолав майже 5 тисяч кілометрів, перетнувши Атлантичний океан. Чоловік наважився на цей крок, щоб зібрати кошти для дослідження хвороби Альцгеймера.

Подорож 70-річного Френка Ротвелла розпочалася з Канарського острова Гомера, а фінішував чоловік в Антігуа в Карибському басейні. За його словами, перетин фінішної лінії став для нього «моментом абсолютної ейфорії», адже йому вдалося зібрати понад £648,000 на дослідження хвороби Альцгеймера у Великобританії на знак поваги до свого шурина Роджера, який помер від цієї недуги у віці 62 років. Окрім того, представники благодійного фонду Iceland Foods пообіцяли подвоїти перші £500 000 пожертвувань, які збере чоловік.

The Guardian

«Коли я наближався до фінішу, мене переповнювали емоції. Подорож зайняла шість тижнів, а підготовка та тренування — 18 місяців. Я пишаюся своїм досягненням та тим, яку дивовижну пригоду мені вдалося втілити у життя. Під час подорожі я отримував надзвичайно щирі повідомлення від людей, які пережили такий же досвід, як і я з Роджером. Я сподіваюся, що мій вчинок допоміг цим сім’ям», — розповідає Ротвелл.

Засновник благодійної організації Iceland Foods Малколм Уолкер додав:

«Я знаю Френка багато років і я був упевнений, що його рішучість дозволить йому здійснити все те, що він задумав. Дивовижна і щедра підтримка, яку він отримує від громадськости, вражає».

Хіларі Еванс, виконавча директорка центру Alzheimer’s Research UK, сказала:

«Нас неймовірно зворушило прагнення Френка зібрати £1 млн на дослідження хвороби Альцгеймера. Наважившись на подібний виклик у 70 років, він допоміг надихнути людей будь-якого віку кидати виклик самим собі».

 

 

Коментарі