Новини

Вперше Папа Римський призначив жінку заступницею секретаря Синоду єпископів

Призначення відбулося невдовзі після того, як Папа Римський Франциск підписав указ, у якому розширив права жінок на участь у богослужбовому житті церкви. 

 

Фото @RichRaho

Сестру Наталі Бекварт назначили заступницею секретаря Синоду єпископів, пише Vatican News. Варто наголосити, що вперше таку посаду займає жінка.

Сестра Наталі Беккарт родом із Франції, працює з синодом як консультантка з 2019 року. Вона закінчила школу управління за спеціальністю «Менеджмент» та «Підприємництво», вивчала філософію в Університеті Сорбони в Парижі. Працювала професоркою математики та французької мови в католицькій середній школі. До сестер Ксав’єр вона приєдналася у серпні 1995 року та прийняла останні обітниці у вересні 2005 року.

Призначення відбулося невдовзі після того, як Папа Римський Франциск підписав указ, у якому розширив права жінок на участь у богослужбовому житті церкви. У жінок з’явилося право виконувати функції читців та вівтарників — прислуговувати біля вівтаря й роздавати причастя під час богослужіння.

Беккарт тепер має виборчі права в органі, який консультує понтифіка та обговорює деякі найбільш суперечливі питання в Римо-католицькій церкві.

Генеральний секретар організації кардинал Маріо Грек,, заявив, що це призначення показує прагнення Папи «до більшої участи жінок у процесі ухвалення рішень у церкві».

 

 

Коментарі