Новини

«Я і трохи музики»: у мистецькому центрі Миколайчука відбувся творчий вечір Оксани Драчковської

У свій День народження на першому творчому вечорі письменниця знайомила присутніх з власними творами, раніше неопублікованими.

У Кіномистецькому центрі імені Івана Миколайчука відбувся творчий вечір письменниці Оксани Драчковської «Я і трохи музики».

Іменинниця розпочала захід із тексту, який був написаний до 70-річчя Миколайчука.

«Микола Шкрібляк нещодавно на обговоренні у міській раді подальшої долі цього закладу висловив таке побажання, щоб кожен захід, який тут відбувався, так чи інакше торкався постаті Івана Миколайчука. Я тут із ним не погоджуюся, не думаю, що аж кожен. Але оскільки ми сьогодні починаємо історію цього місця, я не уявляю собі інакшого початку», — зазначила письменниця.

Також Оксана Драчковська прочитала художньо-публіцистичний текст про Революцію на граніті.

У перерві між читанням власних творів, переважно раніше неопублікованих, лунали пісні, зокрема, у виконанні Олексія Маркеса, художньої керівниці Академічного камерного хору «Чернівці» Надії Селезньової, співака Богдана Ластівки, Володимира Фісюка.

Письменниця зауважила, що вперше побачила музиканта, коли він співав англомовний хіт на вул. Кобилянської.

«Льоша тоді мені здався значно старшим, ніж він є. Дуже зрілий музикант. Я тоді звернула увагу на нього і запам’ятала. Багато хто його знає як кавер-виконавця, але він і сам пише музику. Одну зі своїх пісень він і виконає зараз», — розповіла Драчковська.

Завершився захід теплими розмовами і фуршетом.

Фото Володимира Гуцула

Коментарі