Афіша, Новини

«Таємнича Україна». У художньому музеї експонуватимуть виставку Дмитра Коваля

Виставка талановитого київського художника родом із Хотина пройде з 9 по 28 лютого.

Зображення з фейсбук-сторінки «Таємнича Україна»

9 лютого у Чернівецькому обласному художньому музеї розпочнеться виставка картин члена НСХУ, художника і педагога, лауреата багатьох всеукраїнських і державних премій Дмитра Коваля «Таємнича Україна», йдеться у повідомленні на сайті Чернівецької ОДА.

«Таємнича Україна» – це масштабний виставковий тур різними містами, присвячений зокрема забутим місцинам, або зруйнованим містам нашої держави. Проєкт приурочений до 30-тої річниці проголошення незалежності України, і тому живописець планує презентувати 30 своїх творів.

«Техніці живопису Дмитра Коваля непросто знайти однозначне визначення: хтось скаже, що це імпресіонізм, інший вгадає в його мазках традицію пуантилізму. Незвичайний авторський стиль митця, у поєднанні з ніжною колористикою та глибоким символізмом, створює атмосферу казкової реальности – ностальгійну, загадкову, самобутню», – зазначали у повідомленні.

В інтерв’ю i-ua.tv, Дмитро розповів, що ідея створення виставки з’явилася в нього, коли він перебував на сході країни та на власні очі побачив зруйновані міста.

Фото i-ua.tv

«Не можна спокійно дивитися на розвалини Слов’янська, що їх залишила ця війна. А оскільки художники все сприймають надзвичайно гостро і тонко, то побачене не могло мені не краяти серця. Продовжував мандрівки різними регіонами країни. Поступово збирав матеріал — спершу у вигляді натуралістичних замальовок, етюдів, перші враження переносилися на швидкоплинні творчі пошуки. Згодом, вже у стінах майстерні, став переходити від натури до пошуку досконало вираженої і максимально загостреної художної форми. Своїми картинами цього циклу, а також іншими полотнами, створеними в останні роки, намагаюся підтримати у серцях наших співвітчизників дух національної єдності, патріотизму», -розповів художник.

Чернівчани та гості міста мають унікальну можливість першими оглянути живописні твори відомого земляка, адже тур розпочнеться саме в Чернівцях. Виставку експонуватимуть із 9 до 28 лютого.

Коментарі