Новини

Через карантин у Британії утилізують майже 50 млн літрів пива

Це завдасть індустрії збитків майже на 331 млн фунтів стерлінгів. 

Фото Bence Boros, unsplash.com

Британська асоціація власників пабів заявила, що через карантинні обмеження під час локдаунів в Британії пропаде близько 87 млн пінт пива (приблизно 49,5 млн літрів), передає BBC. За оцінками асоціації, британські паби зазнають збитків на 331 млн фунтів стерлінгів (12,6 млрд гривень).

Бочкове пиво, яке не продали до завершення терміну придатности, повертають в броварні та утилізують. Після доставки у паби пастеризоване пиво є придатним для вживання зазвичай впродовж 3-4 місяців,  елі та інше непастеризоване – 6-9 тижнів.

Галузеві експерти підрахували, що найбільш катастрофічним для пабів виявився перший локдаун, під час якого їм довелося вилити 70 млн пінт пива. Надалі підприємці робили значно менші запаси, беручи до уваги постійні подовження обмежувальних заходів та локдауни.

Так,  в листопаді минулого року, коли в Британії ввели другий масштабний локдаун, утилізували лише 7 мільйонів пінтів. Наразі в Сполученому Королівстві триває третій локдаун, і за прогнозами асоціації власників пабів вилити доведеться ще 10 мільйонів пінтів пива.

Голова асоціації Емма Мак-Кларкін вже закликала уряд Британії зберегти у цій сфері поточну знижену ставку ПДВ  на рівні 5% і після відновлення роботи пабів.

Коментарі