Офтоп

Підліток, який 10 місяців пролежав у комі, прийшов до тями і нічого не знає про пандемію

Підліток прийшов до тями після того, як 10 місяців пролежав у комі, і нічого не знає про пандемію у світі, хоча сам хворів на Covid-19 двічі.

Оригінальний матеріал The Guardian

19-річний Джозеф Флавіл, який одужує після того, як його збив автомобіль, двічі хворів на Covid-19, доки лежав у комі.

Підліток прийшов до тями після 10 місяців коми і нічого не знає про пандемію у світі.

1 березня минулого року Джозефа Флавіля збив автомобіль – за три місяці до того, як у Великобританії запровадили локдаун. Отримавши черепно-мозкову травму, хлопець упав у кому, але наразі повільно одужує.

Його тітка, Саллі Флавілл Сміт, розповідає: «Він нічого не знає про пандемію, оскільки спав 10 місяців. Наразі він починає реагувати на різні чинники, але ми не знаємо, як йому все пояснити. Я не знаю, як Джозеф зможе усвідомити, що ми всі переживали впродовж минулого року».

За словами пані Сміт, сім’я зверталася до Джозефа через відеозв’язок та намагалася пояснити, що через обмеження, пов’язані з коронавірусом, вони не можуть бути поруч із ним.

Наразі підліток рухає кінцівками та спілкується з родиною і друзями, моргаючи та посміхаючись. Саллі розповідає, що хлопець може торкнутися лівого та правого вуха, порухати обома ногами та ствердно або заперечно відповідати на запитання, моргаючи очима, коли його попросять про це. Перші усмішки хлопця розчулили сім’ю до сліз.

«Попереду у нас довгий шлях, але впродовж останніх тижнів ми досягнули значного покращення», — каже Флавілл Сміт.

Мама хлопця відвідувала його у лікарні на його 19-річчя. Він уже вийшов із коми, але оскільки мати була повністю одягнута у захисний одяг, вона думає, що Джозеф не розумів, хто до нього прийшов.

Коли хлопець опинився в лікарні, сім’я організувала благодійний збір коштів «Joseph’sJourney» (Подорож Джозефа) на його лікування. Наразі їм вдалося зібрати £30,000.

Коментарі