Новини

МОЗ підвищує тарифи на лікування онкохворих

Тариф на променеву терапію становитиме від 43 до 52 тис. грн на одного пацієнта.

Фото Angiola Harry, unsplash.com

Із квітня 2021 року Міністерство охорони здоров’я підвищить тарифи для діагностики та лікування онкологічних захворювань і розмежує їх для дорослих пацієнтів та дітей окремо. Про це повідомляють Факти.

Так, тариф для діагностики та хіміотерапевтичного лікування становитиме:

– для дорослих – 25 тис. грн на одного пацієнта;

– для дітей – 91 тис. грн на одного пацієнта.

Тариф для діагностики та лікування онкогематологічних захворювань:

– для дорослих – 45 тис. грн на одного пацієнта;

– для дітей – 164 тис. грн на одного пацієнта.

Щодо тарифу на променеву терапію, то він становитиме від 43 до 52 тис. грн на одного пацієнта (залежатиме від наявности в закладі лінійних прискорювачів).

«Також додали нові позиції до номенклатури лікарських засобів, які закуповують централізовано. Для лікування дорослих закуповуватимуть дев’ять нових позицій ліків та препаратів, для лікування дітей – шість», – зазначила під час персконференції заступниця міністра охорони здоров’я Світлана Шаталова.

До речі, у січні Міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив про закупівлю нових препаратів для лікування раку. Зокрема йдеться про близько 30 пропозицій від провідних українських онкологів і державних медичних експертів. До переліку з 67 ліків додали дев’ять нових. Їх застосовуватимуть для лікування раку молочної залози, раку крови, мієломи, пухлини головного мозку.

 

Коментарі