Новини

Різкий хімічний запах: чому зі школи на Буковині евакуювали учнів та педагогів

Після обіду у школі відчули різкий хімічний запах, тому всіх учнів та педагогів евакуювали і перевели на дистанційне навчання.

Фото MChe Lee, Unsplash

У селі Давидівці Сторожинецького району зненацька відчули різкий хімічний запах. Через це евакуювали всіх учнів та педагогів зі школи і перевели на дистанційну форму навчання.

Як повідомила «Шпальті» директорка Давидівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Оксана Горецька, різкий запах відчули вчора, 1 лютого, близько 14.00.

«Ми почули різкий запах між першим і другим поверхами близько другої дня. Запах було чути півтори години, потім усе вивітрилося», — розповіла директорка.

Вона також зауважила, що є декілька версій, звідки міг виникнути різкий хімічний запах. Однією з таких є дитячі пустощі.

Тому наразі з деякими учнями та їхніми батьками проводять профілактичні бесіди фахівці ювенальної превенції.

Наразі ж усі учні та вчителі почувають себе добре, і жодної скарги на самопочуття (головний біль чи температуру), за словами Оксани Горецької, до сімейних лікарів не надходило.

Голова Сторожинецької ОТГ Ігор Матейчук також зазначив, що ймовірною причиною появи різкого запаху стали дитячі пустощі.

«Наразі цим займається поліція. Є підозра, що діти могли розпилити сльозоточивий газ. Але, на щастя, ніхто не постраждав», — сказав Ігор Матейчук.

До п’ятниці школа перейшла на дистанційну форму навчання. Директорка зауважила, що у понеділок, ймовірно, всі повернуться до очного навчання.

Коментарі