Новини

Буковинці у сільській місцевості можуть отримати пільговий довгостроковий кредит на житло

Позику можна взяти у понад 100 тисяч гривень під 3% річних.

Phil Hearing, unsplash.com

Буковинці, які постійно живуть та працюють у сільській місцевості, можуть отримати пільговий довгостроковий кредит для будівництва нового житла, добудови, реконструкції та придбання житлових будинків. 

Чернівецький обласний фонд підтримки будівництва на селі готовий надати позику у розмірі понад 100 тисяч гривень під 3% річних.

Кредит можна взяти для:

– будівництва нового індивідуального житла (до 400 тис. грн);

– придбання індивідуального житлового будинку (квартири) (до 300 тис. грн);

– добудови та реконструкції житла із застосуванням сучасних енергоощадних матеріалів та обладнання (зокрема й утеплення житла, встановлення твердопаливних котлів, системи опалення) (до 250 тис. грн);

– будівництва інженерних мереж (газифікація, водозабезпечення житла) (до 100 тис. грн).

Як повідомила «Шпальті» голова Чернівецького обласного фонду підтримки будівництва на селі Інна Капітан, узяти позику у фонду значно вигідніше, ніж у банку, адже тут пільгова ставка 3% річних (у банку 18% середній показник за іпотекою). Пільгові категорії (багатодітні сім’ї, військовослужбовці та учасники АТО (на час особливого періоду))  можуть узяти безвідсотковий кредит. Його надають до 20 років без інфляції.

«Цю програму фінансують за рахунок державних коштів і обласного бюджету, однак наразі планують розширити фінансові можливості за рахунок бюджетів ОТГ», — зазначила вона.

Комплексну програму «Власний дім» реалізують у Чернівецькій області з 2006 року. З початку роботи програми надали 255 пільгових кредитів на суму більше 22 млн грн. 

2020 року надали 13 кредитів на суму 2,7 млн грн. З них — три безвідсоткові кредити для багатодітних сімей на суму 700 тис. грн.

Більше інформації можна отримати за телефонами:  +380967027090, +380986066779

Адреса: м. Чернівці, вул. Грушевського, 1, каб. 438.

 

Коментарі