Новини

Українська спортивна драма «Пульс» перемогла на американському кінофестивалі: про що ця стрічка

Фільм визнали найкращим одразу в двох номінаціях.

Зйомки драми «Пульс»
Фото: Команда фільму

29 січня відбулася світова прем’єра української спортивної драми «Пульс». Це сталося на фестивалі Flathead Lake International Cinemafest (FLIC) у США. 

Як повідомляє Громадське, цей фільм відкривав конкурсну програму фестивалю. Його представив режисер «Пульсу» Сергій Чеботаренко. А в Україні прем’єру стрічки запланували навесні 2021 року.р

Презентували«Пульс» у найбільшому кінотеатрі міста Полсоні. Журі фестивалю номінувало драму одразу в чотирьох категоріях: найкращий фільм, найкращий режисер (Сергій Чеботаренко), найкраща акторка (Наталія Бабенко) та найкращий актор (Станіслав Боклан).

«Пульс» переміг у двох із них: найкращий фільм та найкращий режисер.

Довідка. Міжнародний кінофестиваль Flathead Lake International Cinemafest організували в США вже вдев’яте. Його проводили як офлайн, так і онлайн з 29 по 31 січня.  

Про що фільм

«Пульс» – біографічна спортивна драма, заснована на реальній історії української чемпіонки Оксани Ботурчук. Сюжет такий: юна українська легкоатлетка живе в маленькому містечку та мріє потрапити на Олімпійські ігри. Вже на початку своєї спортивної кар’єри дівчина демонструє хороші результати. Але через автомобільну аварію вона отримує важкі травми і майже втрачає зір. Однак не здається та хоче довести, що якщо людина має мрію, вона її досягне.

Коментарі