Новини

У Молдові одну з підземок прикрасять світлинами Чернівців: оголосили конкурс на найкращі фото

У переході розмістять 9 найкращих фоторобіт.

Фото Ірини Болести

Підземні переходи у столиці Молдови Кишиневі ремонтують та прикрашають фотографіями з пейзажами міст. Зокрема, там хочуть облаштувати підземку, яку назвуть на честь Чернівців.

Про це повідомив чернівчанин Олег Попеску, передає пресслужба Чернівецької міської ради.

До слова, у Кишиневі більшість підземних переходів назвуть на честь міст світу. Ще минулого року мер столиці Іон Чебан сказав, що у них є намір відремонтувати підземні переходи за допомогою пожертвувань і державно-приватних партнерств. 

«Маю приємну новину. Мій друг, який є головою однієї з районних рад у м. Кишинів, відновлює один підземний пішохідний перехід, капітально його ремонтує і дасть йому назву «Чернівці». У цьому переході будуть розміщені дев’ять найкращих фотографій міста Чернівців, розміром 2х3 м. Він мене попросив обрати ці фотографії й відправити йому», — написав Олег Попеску.

Отож, аби саме ваші світлини з пейзажами Чернівців були у підземках Кишинева, завантажуйте їх у високій якості. Фотографії для участи у конкурсі можна подати до 5 лютого включно. 

Завантажити роботи потрібно за посиланням.

Які вимоги до фото

— На світлині, у нижньому правому чи лівому кутку, потрібно вказати прізвище та ім’я автора фотографії (латинськими буквами, як у закордонному паспорті);

— Найменування файлів — прізвище та ім’я автора фотографії, латинськими буквами, як у закордонному паспорті. А у дужках порядковий номер файлу;

— Якщо фотографій буде багато, можливо, конкурс проведуть у фейсбуку. Тоді відберуть дев’ять фотографій з тих, які отримають найбільшу кількість вподобайок;

— Фотографії можуть бути різноманітних форматів із зображеннями різних пір року. А саме: з висоти пташиного польоту, на рівні фасадів будівель, окремих вулиць, площ, парків та скверів, зі знаковими місцями у Чернівцях тощо.

Нагадаємо, до Дня святого Валентина розпочали конкурс дитячих малюнків «Любов без породи, любов без кордонів». Дітки за допомогою малюнка показують любов до тварин. 14 лютого визначать переможців у кожній віковій категорії та оголосять результати проєкту. Малюнки фіналістів розмістять на постерах та білбордах Чернівців у березні.

Коментарі