Новини

Шведський кінофестиваль оголосив ім’я людини, яка тиждень буде дивитися фільми на острові серед моря

Організатори вибрали медикиню Лізу Енрот.

Фото Ola Kjelbye, goteborgfilmfestival.se

Гетеборзький кінофестиваль оголосив ім’я людини, яка тиждень житиме сама на острові серед моря і буде дивитися фільми. Ми раніше писали про те, що цю можливість організатори давали у рамках проєкту «Ізольоване кіно». 

Понад 12 тисяч людей більше ніж із 45 країн світу захотіли взяти участь у проєкті. Отож, для проведення тижня на острові-маяку Патер Ностер обрали медикиню Лізу Енрот зі шведського міста Шевде.

«Під час роботи в медичній сфері я так багато слухала й утішала інших, що, здається, просто вичерпала себе. Вітер, море й можливість побувати в іншій реальності на тиждень мене приваблюють», — прокоментувала Енрот.

До речі, організатори Гетеборзького кінофестивалю проводили співбесіду й тестування на психологічну стійкість Енрот, а вже після цього вибрали її. 

Вони зазначають, що жінка надзвичайно зацікавлена у кіно, при цьому поєднує це з роботою у сфері охорони здоров’я.

«У ці часи відчуваємо додаткову втіху від того, що такий досвід отримає одна з героїнь сфери охорони здоров’я, яка бореться проти COVID-19», — сказала керівниця Гетеборзького кінофестивалю Мірча Вестер.

Тепер Ліза Енрот перебуватиме на острові-маяку з 30 січня до 6 лютого, переглядаючи фестивальні кінопрем’єри. Будь-яких засобів зв’язку вона не матиме — лише раз на день до неї будуть приходити, аби перевіряти самопочуття. Енрот також має вести відеощоденник, аби записувати свої враження.

Коментарі