Новини

Картину Сандро Боттічеллі продали на аукціоні за 92 млн доларів

Ця картина стала найдорожчою роботою художника з тих, які коли-небудь були представлені на торгах.

@Sothebys

На аукціоні Sotheby’s у Нью-Йорку за 92,2 мільйона доларів продали картину «Портрет молодої людини з медальйоном» італійського художника епохи Відродження Сандро Боттічеллі. Її придбав анонімний покупець.

Про це сповістили на сторінці аукціону у Twitter.

У повідомлені йдеться, що ця картина стала найдорожчою роботою художника з тих, які коли-небудь були представлені на торгах.

Як пише газета The Wall Street Journal, очікували, що портрет продадуть приблизно за 80 мільйонів доларів. Ця робота перевершила попередній рекорд художника — 10,4 мільйона доларів, встановлений 2013 року

Більше про картину

Науковці вважають, що портрет був написаний у 1470-1480 роках. Він виконаний темперою на дошці з тополі, що характерно для візуальної культури Флоренції XV століття. У руках молода людина тримає медальйон із зображенням святого, який, імовірно, скопіювали з вівтарного образу сієнського художника Бартоломео Булгаріні.

Колишній власник полотна купив його 1982 року за понад мільйон доларів. Упродовж останніх 50 років картину виставляли в найбільших музеях, зокрема в Національній галереї в Лондоні й Музеї мистецтв Метрополітен у Нью-Йорку.

 

Коментарі