Новини

Два українські фільми про Донбас увійшли у лонг-лист премії Оскар-2021

Одразу два українські повнометражні фільми увійшли у лонг-лист престижної премії Оскар. Відтак «Атлантида» і «Земля блакитна, ніби апельсин» можуть поборотись за золоту статуетку у 2021 році.

На сайті Американської кіноакадемії розмістили списки фільмів, які пройшли попередній відбір та можуть претендувати на нагороду.

У лонг-лист потрапили дві українські стрічки, повідомляє на фейсбук-сторінці Держкіно.

Відтак «Атлантида» і «Земля блакитна, ніби апельсин» можуть поборотись за золоту статуетку у 2021 році.

Наразі це розширений список міжнародних стрічок, в яких експерти не побачили жодних порушень правил Оскара. Далі фільми з лонг-листа пройдуть черговий відбір: кінокритики оберуть із понад 100 робіт всього 15, які й сформують шорт-лист Оскара в кожній з номінацій. Тільки після цього 15 березня 2021 року оголосять номінантів престижної премії, а вже 25 квітня стануть відомі імена лауреатів.

Поки фільми «Атлантида» і «Земля блакитна, ніби апельсин» успішно продовжують змагатись за Оскар-2021. А от чи стане Україна вперше лауреатом престижної відзнаки – прогнозувати складно. Вітчизняні стрічки представлені у категоріях «Найкращий міжнародний фільм» і «Найкращий документальний повнометражний фільм».

Коментарі