Новини

Apple б’є рекорди попри світову кризу. Чому люди купують гаджети зараз

За останній квартал 2020 року компанія продала техніки на рекордні 111 млрд доларів по всьому світу — це на 21% більше, ніж 219-го.

Michał Kubalczyk, unsplash

Компанія Apple встановила черговий рекорд із продажів своїх останніх телефонів, ноутбуків та інших гаджетів. І це попри світову економічну кризу, викликану пандемією коронавірусу.

Тепер Apple прогнозують «суперцикл», пише ВВС Україна.

Так, у компанії звітують, що за останній квартал 2020 року їй вдалося продати техніки на рекордні 111 млрд доларів по всьому світу. Це на 21% більше, ніж у попередньому році.

Такі успіхи Apple пояснюють тим, що пандемія змістила багато роботи та бізнес-активності онлайн, що підживлює потребу людей у нових технологіях і девайсах.

За даними компанії, зараз у всьому світі активно використовують 1,65 млрд гаджетів її виробництва. Понад 1 млрд із них — це «айфони».

Посилив успіх Apple і недавній випуск iPhone 12. Керівництво компанії каже, що поява цієї моделі стала імпульсом для того, щоб її продукцію почала купувати рекордна кількість людей — нових клієнтів або ж тих, хто вирішив просто оновити свої старі «айфони».

Найбільше продажі Apple зросли у великому Китайському регіоні (включно з Гонконгом та Тайванем), де економічна криза через коронавірус уже відступила і з’явився великий попит на телефони, які підтримують мережі 5G. Стрибок ажіотажу становив там понад 57% за рік.

Так само більше продуктів Apple почали купувати в Європі (на 17%) та обох Америках (на 11%).

«Продукція показує себе дуже добре по всьому світу. Ми дуже оптимістично очікуємо на майбутні результати кварталу в березні», — прогнозує фінансовий директор Apple Лука Маестрі.

А аналітик компанії Wedbush Securities Ден Айвс вважає, що техногігант зараз лише входить у свій «суперцикл», адже він нарешті продає моделі телефонів, які йдуть у руслі оновлення телекомунікаційних мереж.

 

 

Коментарі