Новини

2021 року до армії планують призвати 32 тисячі людей

Це на дві тисячі менше, ніж торік.

Фото prm.ua

Збройні сили України планують призвати на строкову військову службу 32 тисячі людей. Про це повідомляє інформагентство Міноборони АрміяInform.

Утім, начальник відділу комплектування штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ Микола Качаненко заявив, що обсяги призову ще не остаточні, їх можуть переглянути.

«2021 року заплановано призвати за два призови — весняний та осінній — близько 32 тисяч осіб. Але ця цифра не остаточна, вона може бути скоригована: до більшого значення — навряд чи, у менший — можливо», — зазначив військовослужбовець.

Зазвичай весняний призов триває з квітня до червня, а осінній — з жовтня до грудня. За словами Качаненка, кількість призовників під час осіннього призову 2020 року була меншою, ніж навесні, майже на три тисячі осіб. Так, торік призвали на службу 30 030 людей: навесні — 16 460, а восени — 13 570. Усі призовники проходять підготовку у спеціальних навчальних центрах, їх не залучають до виконання завдань у зоні операції Об’єднаних сил.

Зараз призивають чоловіків від 18 до 27 років, яких медкомісія визнає придатними до військової служби, а вони не мають підстав для відстрочки або звільнення від армії. Однією з причин відстрочки є здобуття освіти.

2020 року весняний призов відбувався з травня по липень через епідемію коронавірусу. Також через епідемію хлопців 18-19 років торік мали призивати за бажанням, за письмовою згодою.

 

Коментарі