Новини

Нові пасажирські вагони «Укрзалізниці» обладнають системами відеоспостереження

Це має посилити рівень безпеки пасажирів.

Фото prm.ua

Для підвищення безпеки пасажирів під час подорожей Укрзалізниця обладнає вагони системами відеоспостереження, повідомляють на сайті компанії.

За словами члена правління АТ «Укрзалізниця» та керівника філії «Пасажирська компанія» Олександра Перцовського, під час будівництва нових вагонів обов’язково встановлюватимуть камери відеоспостереження в пасажирських вагонах. Також такі системи будуть ставити під час проведення модернізації вагонів.

«Ми повинні обладнати вагони надійними системами відеоспостереження, щоб зображення в режимі реального часу передавалося на центральний диспетчерський центр для підвищення рівня безпеки та оперативного реагування у разі потреби», — зазначив член правління УЗ.

Він також розповів, що в компанії постійно моніторять маршрути з найбільшим пасажиропотоком, і там, де існують можливі ризики, пасажирські поїзди супроводжує воєнізована охорона.

Зазначимо, що пілотний проєкт з охорони пасажирських потягів почали з серпня 2020 року. За цей період співробітники воєнізованої охорони супроводили 2077 пасажирських поїздів. УЗ продовжила проєкт на 2021 рік.

Коментарі