Новини

У Раді стартувала програма стажування молоді-2021

За результатами двох турів конкурсного відбору, до участи у Програмі-2021 відібрали 53 інтернів.

Фото ВР

У парламенті розпочалася Програма стажування молоді-2021.

Про це повідомляє пресслужба Верховної Ради.

«Це дійсно корисно і буде допомагати вам у будь-якому випадку – захочете ви після цього залишитися на державній службі, зокрема в парламенті, як співробітники апарату чи помічники народних депутатів або оберете для себе інший шлях. Це те, що дозволить вам розширити свою базу знань, створити свою майбутню команду, з якою будете досягати нових успіхів», — сказав голова Верховної Ради Дмитро Разумков, звертаючись до інтернів.

Як він зазначив, щороку стажування в апараті парламенту проходять близько 50 інтернів. А серед нинішніх народних депутатів п’ятеро свого часу брали участь у цій же Програмі.

З успішним вступом учасників та учасниць привітали також президент Фонду Східна Європа Віктор Лях, голова правління громадської організації «Ліга інтернів», народний депутат сьомого та восьмого скликань Валерій Карпунцов і народний депутат України, випускник Програми стажування 2011-2021 років Василь Мокан.

Зокрема Віктор Лях наголосив, що Фонд упродовж семи років підтримує програму інтернів, та подякував керівництву парламенту за її продовження.

«Нові реалії в умовах коронавірусної хвороби внесли свої корективи в роботу, але точно не зупинили нашу програму – конкурс і інтерв’ювання проводили онлайн за участю керівників підрозділів», — сказав він.

Валерій Карпунцов наголосив, що, незважаючи на складні умови пандемічного сьогодення, є велика кількість молодих вмотивованих, патріотичних людей, які хочуть реалізуватися на тих вершинах, які для більшости здаються недосяжними.

«Ваше перебування в цьому залі є прикладом того, що мрії збуваються. Я вірю, що години лекцій, зустрічей, праця в апараті Верховної Ради, комітетах парламенту дадуть вам неймовірний досвід, який ви реалізуєте, і будете гордістю України», — сказав він.

Василь Мокан зазначив, що слухачі отримають практичні знання і навички, розуміння процесів у державі, яке не замінить жодна література.

Довідково:

За результатами двох турів конкурсного відбору, до участи у Програмі-2021 відібрали 53 інтернів; 50 – до структурних підрозділів апарату Верховної Ради України, 2 – до Програми USAID РАДА, 1 – до громадської організації «Ліга інтернів».

Випускниками Програми вже стали приблизно 1950 осіб, близько третини з яких продовжують свою діяльність в органах влади, працюють в аналітичних центрах і громадських організаціях.

Коментарі