Новини

Очно працює більше, ніж половина буковинських шкіл: у МОН оприлюднили статистику

Міністр освіти та науки Сергій Шкарлет повідомив, як працюють освітні заклади в Україні після завершення локдауну.

Фото assets.nos

Від 70% до 58% шкіл працюють очно в Чернівецькій, Запорізькій, Кіровоградській областях. Про це у Telegram повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

«Відсьогодні в Україні діють карантинні заходи, встановлені Урядом у грудні 2020 року. Отже, дитсадки та школи можуть працювати у звичному режимі. Заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти можна відвідувати групами не більш, ніж 20 осіб. 

За оперативними даними, більшість закладів загальної середньої освіти вже розпочала освітній процес в очній формі (з частковим використанням змішаної та дистанційної форм)», — заявив міністр.

Згідно з оприлюдненою ним інформацією, найбільший відсоток освітніх закладів (майже 100% шкіл) очно запрацювали в Одеській, Хмельницькій, Дніпропетровській, Волинській, Донецькій, Чернігівській, Івано-Франківській, Житомирській областях та м. Києві.

«Звертаю увагу, що заборонено відвідувати заклади освіти здобувачами освіти в разі, коли на самоізоляції через контакт із пацієнтом із підтвердженим COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів освіти та персоналу.

Варто пам’ятати, що всі заклади освіти мають працювати з дотриманням протиепідемічних заходів», — повідомив у Telegram Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, раніше писали, що учні більшости закладів будуть вчитися очно.

Коментарі