Новини

В Україні перевірять усі будинки для літніх людей — Кабмін

Позачергові перевірки ініціювали після пожежі у пансіонаті для людей похилого віку в Харкові, внаслідок якої померли 15 осіб.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль доручив Державній службі з надзвичайних ситуацій провести позачергові перевірки функціонування готелів, хостелів та пансіонатів в Україні.

Про це йшлося на позачерговому засіданні уряду, який скликали через пожежу у пансіонаті для людей похилого віку в Харкові. У вогні загинули 15 людей, ще 11 постраждали.

«Доручаю Державній службі з надзвичайних ситуацій провести позачергові перевірки стану протипожежної безпеки в об’єктах підвищеного ризику: готелях, пансіонатах, хостелах, будинках розміщення літніх людей. Місцевим органам виконавчої влади та Міністерству соціальної політики провести роботу зі встановлення законности створення приватних будинків для літніх людей та виявленню інших аналогічних об’єктів для мінімізації ризиків», – заявив Шмигаль.

Міністерка соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що в усіх областях України перевірять законність функціонування будинків для літніх людей, а також умови проживання там людей.

«Ми організовуємо роботу з виявлення закладів, яких немає в реєстрі надавачів соціальних послуг. Перевіримо умови проживання та перебування людей похилого віку в закладах. Працюватимемо з усіма регіонами», — заявила міністерка.

Також, за її словами, планують посилити відповідальність людей, які організовують роботу нелегальних будинків для літніх людей.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зауважив, що цей будинок у Харкові не існує на планах міста та працював без дозвільних документів. Він зазначив, що вже відкрили кримінальне провадження. А правоохоронці працюють над встановленням усіх причин і винних у трагедії.

Кабмін через трагедію також створив урядову комісію з розслідування причин пожежі.

Зауважимо, що пансіонат, як з’ясувалося, був приватним та працював нелегально.

22 січня у Харкові оголосили днем жалоби.

Коментарі