Новини

Поліклініку на Гравітоні у Чернівцях перепрофілювали: будуть надавати первинну та вторинну медичну допомогу

Мешканці міста та мікрорайону зможуть звернутися до установи для оформлення декларації з сімейним лікарем.

Фото з фейсбук-сторінки управління забезпечення медичного обслуговування у сфері охорони здоров’я ЧМР

Поліклініку профілактичних оглядів «Гравітон» перепрофілювали. З 20 жовтня 2020 року у Чернівцях почало працювати комунальне некомерційне підприємство «Гравітон».

Тож уже з квітня мешканці міста та мікрорайону зокрема зможуть отримувати тут безкоштовно первинну та вторинну медичну допомогу.

Наразі адміністрація закладу подала заяву на підписання договору з НСЗУ для надання послуг за програмою медичних гарантій. Вони почнуть діяти з 1 квітня цього року.

Як розповіла у коментарі «Шпальті» заступниця начальника управління забезпечення медичного обслуговування у сфері охорони здоров’я Чернівецької міської ради Галина Бовкун, раніше ця поліклініка надавала допомогу лише з проходження профілактичних оглядів різним контингентам, які потребують регулярно проходити медичні огляди, аби засвідчити це у медичній книжці.

«Раніше мешканців мікрорайону Гравітон обслуговували у поліклініці №1 на Шкільній. Це було незручно. З літа 2020 року два сімейні лікарі першої поліклініки надавали первинну допомогу мешканцям Гравітону на базі філіалу дитячої поліклініки, який розташований поруч із раніше поліклінікою профоглядів. Тепер ця установа написала заяву на укладення договору з НСЗУ. Вони беруть до штату лікаря первинки і будуть укладати угоду на отримання пакета послуг на первинну та вторинну допомогу», — каже Галина Бовкун.

Так, від моменту підписання угоди з НСЗУ ця установа запрацює як повноцінна поліклініка для міста. Окрім первинної медичної допомоги, пацієнти, які підписали декларації з лікарем, зможуть отримати консультації вузьких спеціалістів. Також тут буде працювати лабораторна служба. 

«Ми подаємо заяви на укладення договору за двома пакетами: первинна медична допомога; профілактика, діагностика, спостереження, лікування  та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах. Ці договори з НСЗУ будуть підписані до квітня цього року. У нас буде лікар, який буде надавати первинну медичну допомогу. Також, відповідно до другого пакета, надаватимемо послуги», — зазначив в. о. директора КНП «Гравітон» Володимир Панчишин.

Наразі пацієнти можуть залишити свої дані в поліклініці, аби їх зареєстрували в системі для оформлення декларації. Але послуги надаватимуть тут із квітня.

Наразі поліклініка працює в перехідному статусі. Однак здійснює профілактичні медичні огляди працівників підприємств та організацій міста й області за їхньою ініціативою, а також профілактичні огляди та обстеження громадян за їхнім бажанням.

Які профільні фахівці працюють у поліклініці:

– хірург;

– невропатолог;

– отоларинголог;

– сурдолог;

– акушер-гінеколог;

– офтальмолог;

– дерматовенеролог.

 

Коментарі