Новини

Мінекономіки безкоштовно навчатиме безробітних для IT-сфери

Після успішного випуску там обіцяють гарантовану роботу.

unsplash

Мінекономіки спільно з Мінцифрою та Державним центром зайнятости розпочнуть експеримент із безкоштовним навчанням в IT-сфері для безробітних. Узяти участь можуть зареєстровані безробітні.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду у середу, 20 січня, повідомили в Мінекономіки.

В експериментальному проєкті візьмуть участь роботодавці з IT-бізнесу, профільні освітні установи та зареєстровані безробітні.

Останні зможуть пройти безкоштовне навчання, набути кваліфікацію та у перспективі отримати роботу в IT-сфері. Водночас виплата допомоги з безробіття зберігається впродовж навчання.

Спершу почнуть із Києва, але в разі успішного завершення експерименту планують розширити його й на інші міста України.

Хто може взяти участь у проєкті?

Як зазначили в Мінекономіки, відбір кандидатів для безкоштовного навчання будуть здійснювати на добровільній основі з безробітних, зареєстрованих у Київському міському центрі зайнятости.

Відбір навчальних закладів також відбуватиметься за певними критеріями: вони мають бути розташовані в межах Києва, проводити навчання у сфері консультування з питань інформатизації або компʼютерного програмування, мати досвід освітньої діяльности не менше, ніж 5 років, та відповідну матеріально-технічну базу.

Таке навчання триватиме не більше 6 місяців. Після його успішного завершення роботодавець зобов’язаний працевлаштувати безробітного щонайменше на рік зі встановленою заробітною платою у розмірі не менше двох мінімальних заробітних плат (тобто не менше 12 тисяч).

 

 

Коментарі