Новини

Більше половини українців не готові вакцинуватися від COVID-19, навіть безкоштовно

Втім, 43% не проти вакцинуватися безплатним препаратом.

фото bbc.com

52% українців не готові зробити щеплення проти COVID-19, навіть якщо вакцина буде безкоштовною. Про це свідчать результати опитування  соціологічної групи «Рейтинг».

Втім, якщо вакцина буде продаватися в аптеках, щеплення готові зробити 39% українців, не готові — 56%. Прихильників безкоштовної вакцинації порівняно більше серед людей віком від 50 років у західних регіонах та у сільській місцевості.

Водночас противників безкоштовної вакцинації більше серед жінок, людей від 18 до 49 років, мешканців сіл і тих, хто не боїться захворіти.

Якщо порівняти з минулим опитуванням наприкінці листопада, кількість тих, хто готовий вакцинуватися безкоштовно, зменшилася. Тоді 55% заявляли, що не проти зробити щеплення, якщо це буде безкоштовно, 40% були не готові. Однак дещо зросла кількість тих, хто готовий щепитися платною вакциною.

Дані Група РЕЙТИНГ

Як повідомляє соціологічна група, дослідження тривало 14-16 січня. Методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера опитали 1600 респондентів віком від 18 років і старше. Помилка репрезентативности дослідження з довірчою імовірністю 0,95 не перевищує 2,4%.

Нагадаємо, Україна зможе отримати першу партію ліцензованої вакцини від COVID-19 у другому кварталі 2021 року. 16 мільйонів доз вакцини мають передати безкоштовно в межах співпраці з ініціативою COVAX. Старт вакцинації в Україні запланований на середину лютого.

Коментарі