Новини

Міністерство закордонних справ створило сайт про Україну для іноземців

Наразі існує лише англомовна версія сайту, надалі планують створити французьку, німецьку, арабську, іспанську та китайську версії.

Фото ukraine.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба представив сайт UKRAINE.UA, цифровий портал про сучасну Україну для іноземних аудиторій.

«Ми створили сайт UKRAINE.UA, щоб світ дізнався про справжню Україну: креативну, динамічну, інноваційну. Країну різноманітності і чарівної природи. Країну свободи і гідності. Країну, у якій тисячолітня історія і культура доповнені амбітним баченням майбутнього », – заявив міністр.

За його словами, до створення проєкту були залучені провідні фахівці та профільні агентства, і він буде залишатися відкритим до колаборацій і розвитку і після запуску.

«Зокрема, на сайті розміщено фотобанк «Україна », який я анонсував влітку. Тоді на мій заклик відгукнулися багато фотографів, чудові роботи яких згодом увійшли до збірки. Фотографії можна вільно використовувати в некомерційних цілях для просування України за кордоном », – повідомив міністр.

Метою проєкту є формування позитивного іміджу України за кордоном. За словами глави МЗС, зараз працює англомовна версія сайту, а протягом 2021 планується запуск французької, німецької, іспанської, арабської та китайської мовних версій.

Коментарі