Новини

WhatsApp відклав початок дії нових правил конфіденційности через невдоволення користувачів

Початок дії нових правил конфіденційності з 8 лютого перенесли на 15 травня 2021 року.

Фото @christianw

Месенджер WhatsApp переніс дату набрання чинности оновленої угоди користувача, за якою мав почати передавати персональні дані користувачів компанії Facebook, бо є його частиною.

Про це мовиться у блозі компанії.

«Ми вирішили продовжити термін розгляду й ухвалення наших умов користувачів. Ми не маємо наміру блокувати або видаляти будь-чиї акаунти 8 лютого», — йдеться в повідомленні компанії.

У компанії наголосили, що після анонсу змін, отримали безліч відгуків від користувачів, що залишилися незадоволеними недавнім оновленням. Це спричинило чутки й неправдиву інформацію.

У WhatsApp переконують, що ні сам месенджер, ні Facebook не мають доступу до особистих повідомлень користувачів, а нещодавнє оновлення «жодним чином не порушує ці принципи». Там наголошують також, що не бачать місцеперебування користувачів та не діляться контактами з Facebook.

Натомість оновлення буцімто включають нові варіанти, з використанням яких люди повинні будуть повідомляти про бізнес на WhatsApp. У месенджері додають, що попри те, що сьогодні не всі роблять покупки у WhatsApp, там вважають, що «більше людей вирішать це робити в майбутньому, і важливо, щоб люди знали про ці послуги».

Початок дії нових правил конфіденційності з 8 лютого перенесли на 15 травня 2021 року. До того часу месенджер планує з’ясувати, як з’явилася дезінформація про плани порушити конфіденційність та безпеку у WhatsApp.

Нагадаємо, через нове оновлення месенджер WhatsApp припинить працювати на мільйонах застарілих смартфонів та iPhone.

А також месенджер WhatsApp повідомив про нову функцію — повідомлення, які зникають. Під час ввімкнення цього режиму вони будуть видалятися з чату через сім днів.

 

Коментарі