Новини

У Латвії безкоштовно вакцинуватимуть українців. Кого саме щеплюють 

Так, усі, хто досі міг претендувати там на державну медичну допомогу, також зможуть отримати безкоштовну вакцину.

Фото @marekssteins

Люди, що мають посвідку на проживання у Латвії та українські пенсіонери, які живуть там постійно, зможуть вакцинуватися проти COVID-19 державним коштом. Також зробити щеплення зможуть іноземці, які здійснюють внески обов’язкового державного страхування.

Про це повідомив представник Міністерства охорони здоров’я Латвії Оскарс Шнейдерс, передає hromadske.

Шнейдерс пояснив, що вакцинація від коронавірусу є медичною послугою, яку оплачує держава. 

Так, усі, хто досі міг претендувати на державну медичну допомогу, також зможуть отримати безкоштовну вакцину.

Це стосується і сімейних пар, що мають тимчасові дозволи на проживання та виховують дітей до семи років або щонайменше трьох дітей до 15 років. Інші власники таких посвідок зможуть зробити щеплення, якщо вони працюють у Латвії та здійснюють соціальні внески.

Безкоштовна вакцина буде доступна й українським пенсіонерам, що живуть у Латвії на постійній основі. Це встановлено в міждержавних договорах.

Вакцинація у Латвії

Там вона почалася разом з усім ЄС 27 грудня. Зараз вакцину отримують медики, потім прийде черга працівників і клієнтів центрів соціального догляду, літніх людей та людей із хронічними захворюваннями.

До речі, влада Польщі також повідомляла, що українці, які тимчасово чи на постійній основі живуть в країні, теж зможуть безкоштовно отримати вакцину від COVID-19.

 

Коментарі