Новини

Для підвищення рівня культури: у громадському транспорті Чернівців буде лунати класична музика

Чернівецька міськрада підтримала відповідну ініціативу.

Архівне фото

У маршрутках та тролейбусах Чернівців може лунати симфонічна музика. Такий проєкт рішень опублікували на сайті Чернівецької міської ради.

Зокрема, там мовиться про те, що мерія підтримує місцеву ініціативу щодо трансляції в транспорті такої музики. Адже це має підвищити рівень культури чернівчан та гостей міста.

«Підтримати місцеву ініціативу про запровадження трансляції симфонічних творів українських і зарубіжних композиторів-класиків, врівноваженого, спокійного та розміреного характеру, в міському громадському транспорті та на зупинках міського громадського транспорту», — йдеться у проєкті рішення.

У коментарі «Шпальті» виконувач обов’язків Чернівецького тролейбусного управління Михайло Олексюк сказав, що він підтримує таку ініціативу.

«На все прийде свій час. Зараз у салонах тролейбусів звучать колядки. Закінчаться колядки — будемо думати за симфонічні твори. Людина, коли сідає в тролейбус, часто тривожиться — думає, як проплатити комунальні послуги, наприклад. А тут ці думки розвіє хороша музика. Це цілком можливо зробити, я лише за цю ініціативу», — прокоментував він.

Нагадаємо, ще у жовтні у Чернівцях запрацювала безготівкова система оплати за проїзд у міському електротранспорті. Пасажири можуть платити за проїзд банківською карткою або за допомогою мобільного телефону.

Коментарі