Новини

Рятувальники створили карту реєстрації для тих, хто йде у гори

Рятувальні відділення чергують цілодобово. Окрім того, рятувальники підготували інтерактивні карти точок порятунку у різних областях.

Державна служба надзвичайних ситуацій створила карту, щоб реєструвати охочих піти у гори. Така мапа допоможе рятувальникам знайти мандрівників, якщо ті постраждають під час походу.

Такі карти вже розмістили на регіональних сайтах ДСНС, зокрема Чернівецької области.

«Лише з початку 2021 року надзвичайники вже декілька разів залучалися до пошуку громадян, які заблукали в горах, а також надавали допомогу травмованим туристам. Аби рятувальники надали вам допомогу в найкоротший час, обов’язково зареєструйтеся, вирушаючи у гори. Пошуково-рятувальна частина УДСНС України у Чернівецькій області забезпечена відповідним спорядженням і засобами зв’язку, рятувальники можуть своєчасно надати допомогу туристам у разі виникнення надзвичайної ситуації. Однак перша і найголовніша умова безпеки туристів у горах  це реєстрація свого туристичного походу в підрозділах рятувальної служби», пояснили у пресслужбі ДСНС.

Що робити у разі виникнення надзвичайної ситуації, зокрема, нещасного випадку, що потребує надання медичної допомоги та транспортування потерпілих до медичного закладу?

– необхідно діяти організовано;

– якщо самотужки вирішити проблему неможливо, слід викликати найближчу рятувальну службу за номером;

– якщо засоби зв’язку відсутні, то по допомогу йдуть двоє найбільш підготовлених учасників групи;

– туристична група зобов’язана за першої нагоди повідомити про своє повернення і стан групи (телефон 112).

До речі, рятувальні відділення чергують цілодобово. Окрім того, рятувальники підготували інтерактивні карти точок порятунку у різних областях.

Коментарі