Новини

У Чернівцях передвиборчу тисячу не будуть виплачувати. Які є програми підтримки

У місті працює програма матеріальної підтримки осіб, які перебувають у важких життєвих ситуаціях.

Фото Roman Synkevych

Одноразову грошову допомогу пенсіонерам та малозабезпеченим верствам населення, яку за ініціативи кандидата на посаду міського голови Віталія Михайлішина ухвалила міська рада наприкінці 2020 року, виплачувати не будуть. Про це повідомили в управління соціального захисту населення.

Цю програму ухвалювали 2020 року, але тоді її не профінансували, а в бюджеті на 2021 рік кошти на неї не заклали.

«Цієї тисячі не буде, але малозабезпечені чернівчани в біді не залишаться. У нас працює міська програма матеріальної підтримки осіб, які перебувають у важких життєвих ситуаціях, якою передбачено, що кожен чернівчан може один раз на рік звернутися до міської ради з відповідним пакетом документів і отримати матеріальну допомогу, якщо вона цього потребує», – каже директорка Департаменту праці та соцзахисту населення Чернівецької міської ради Людмила Березовська.

Фото з фейсбуку Людмили Березовської

Отримати таку допомогу можуть жителі Чернівців, які тут зареєстровані, їхній дохід на кожного члена сім’ї не повинен перевищувати прожиткового мінімуму.

2020 року з бюджету міста на таку матеріальну допомогу витратили 5 мільйонів 266 гривень. Цією послугою скористалися 2636 сімей.

«У нас є багато соціальних програм, які допомагають людям з інвалідністю, є субсидії, пільги тощо», — каже Людмила Березовська.

Також вона зазначила, що в соцзахисті проаналізували частину заяв, які отримали від чернівчан на отримання тисячі. Серед них були і від 15-річних дітей, по п’ять заяв з однієї сім’ї тощо. 

Нагадаємо, один із кандидатів на посаду мера Чернівців Віталій Михайлішин ініціював таку одноразову одопомогу за декілька днів до другого туру виборів. 

 

Коментарі