Новини

Українські моряки повернулися додому після 5 років ув’язнення у Лівії

Моряки нарешті зустрілися зі своїми рідними, яких не бачили упродовж років.

Фото зі сторінки Василя Боднара

В Україну, після п’яти років ув’язнення у Лівії, повернулися чотири члени екіпажу танкера Captain Khayyam – Євген Морарь, Володимир Тостоган, Павло Чайка та Олег Войнеровський.

Моряки зустрілися зі своїми рідними, яких не бачили упродовж років. Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив український дипломат Василь Боднар.

«Україна повертає своїх. Вітаю наших хлопців із поверненням на Батьківщину», – наголосив Боднар.

Дипломат також зауважив, що дострокове звільнення українських моряків – це результат спільних зусиль Офісу Президента, Міністерства закордонних справ України, Міністерства внутрішніх справ та турецьких партнерів.

Президент Володимир Зеленський привітав повернення моряків додому. Він зауважив, що порятунок українських громадян з біди – це пріоритет.

«Україна ніколи не забуває та не залишає своїх у біді. Звільнення громадян, які опинилися в біді, це наш пріоритет», – заявив Зеленський.

Також український лідер подякував за допомогу в евакуації моряків президенту Туреччини Реджепу Ердогану.

Заступник керівника Офісу Президента Роман Машовец заявив, що бажає звільненим морякам якнайшвидше повернутися до нормального життя.

«Президент Володимир Зеленський із самого початку впровадив принцип, що держава буде боротися за кожного свого громадянина. Українці повертаються додому – це гарна новина. Так є і так буде», – наголосив Машовець.

Нагадаємо, що екіпаж танкера Captain Khayyam затримали берегова охорона Лівії у 2016 році.

Українських моряків звинуватили у контрабанді нафтопродуктів. У 2017 році затриманих засудили до 5 років ув’язнення.

 

Коментарі