Новини

Презентували фільм режисерки із Чернівців про старовинне ткацтво

Відбулася прем’єра документального кіно «Ткацький шлях», режисеркою якого є чернівчанка Леся Воронюк. 

Ткацький шлях

6 січня в етері «5 каналу» відбулася телепрем’єра документального кіно «Ткацький шлях». Режисерка фільму — чернівчанка Леся Воронюк. 

У фільмі йдеться про українське народне ткацьке ремесло, його види, техніки та майстрів, які зберігають і передають цей вид народної творчості з покоління в покоління. 

«Ткацький шлях» є повнометражним документальним фільмом, який знімали впродовж трьох років. Фільм виготовляла ГО «Всесвітній день вишиванки», розповіла у своєму блозі Леся Воронюк.

Науковою консультанткою режисерки та популяризаторкою ткацтва була Дарина Алєксєнко.

«Ми хотіли зробити яскраве і тепле кіно про українську культурну спадщину, аби у складний час випробування,мвеличезної кількості викликів та новин, глядач зміг обрати позитивний добрий фільм на Святвечір, аби в родинному колі подивитися це кіно. І ще раз усвідомити для себе, наскільки українська культура є багатою, і наскільки багато в Україні є майстрів, які займаються ручною роботою та передають досвід з покоління в покоління», — каже Леся Воронюк.

Вона вважає, що фільм є актуальним сьогодні, бо народні ремесла показують і доводять те, як можна жити гармонійно із собою та своєю професією і насолоджуватися тим, що робиш.

 

 

Коментарі