Новини

Скільки коштує Чернівцям головна ялинка та організація новорічних свят

У період новорічно-різдвяних свят 2020-2021 року урочистих святкових заходів, дитячих ранків та відкриття Різдвяного ярмарку цьогоріч не передбачають, тож і витрат теж.

Цього року головна новорічна ялинка Чернівців та святкування Нового року для міста обійдеться у майже 738 тисяч гривень. Це на понад 600 тисяч гривень менше, ніж торік. 

Зокрема у відповіді на інформаційний запит «Шпальти» в управлінні культури Чернівецької міської ради повідомили, що на організацію новорічно-різдвяних свят у Чернівцях з міського бюджету заплановано профінансувати 738 560 гривень — на доставку, встановлення новорічних ялинок на площі Соборній і парках, оздоблення ялинки у Садгорі та для облаштування фотозон.

Із них сума витрат на придбання предметів, матеріалів та інвентаря складає 207 тисяч грн, а саме:

– матеріали для ремонту іграшок, які використовували для прикрашання ялинок у попередні роки — 46890 грн;

– придбання нових новорічних іграшок і гірлянди для прикрашання головної ялинки міста та в  Садгорі (на вул. Підкови, 3) на суму 87 320 грн;

– 2 шт. гірлянд (3D) для заміни пошкодженої лінії світла головної ялинки міста — 29 400 грн;

– придбання фігурок для оформлення шопки та фотозони — 36 447 грн;

– матеріали, гірлянди для оформлення ялинок у Центральному парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка (вул. Садова,1) та КП «Парк “Жовтневий”» (вул. П. Орлика, 4) — 6930 грн.

Витрати на оплату послуг доставки, монтажу, оформлення ялинок та фотозони становитимуть 531 573 грн.

Також в управління культури ЧМР зазначили, що через карантинні обмеження в умовах пандемії Сovid-19 у період новорічно-різдвяних свят 2020-2021 років урочистих святкових заходів, дитячих ранків та відкриття Різдвяного ярмарку цьогоріч не буде, тож і витрат на ці цілі теж.

Нагадаємо, торік Чернівецька ялинка ввійшла у п’ятірку найдорожчих в Україні. Чернівцям святкування Нового року у 2020 обійшлося у понад мільйон гривень.

 

Коментарі