Новини

Італійка фарширувала оливки, поки їй робили операцію на мозку

Це не перше таке неординарне операційне рішення лікаря — він також змушував своїх пацієнтів грати на музичних інструментах, проходити кросворди та дивитися мультфільми під час операції.

Фото @hikeshaw

Італійський хірург Роберто Тріньяні славиться своїми операціями на мозку притомних пацієнтів. Цього разу він провів складну процедуру з видалення пухлини у 60-річної кухарки. Щоб стимулювати її свідомість, хірург наказав жінці готувати під час операції її фірмові фаршировані оливки.

Про це написали The Guardian.

Так, пацієнтка доктора Тріньяні впродовж багатьох років готувала фірмові італійські оливки Асколі, які є традиційною стравою регіону Марке. Процес приготування фаршированих оливок непростий: із них необхідно видалити кісточки, обгорнути в’яленим м’ясом, посипати сухарями та обсмажити.

Всього за годину операції видалення пухлини з лівої скроні жінка встигла наготувати 90 оливок. За цей час команда медиків успішно завершила процедуру.

Тріньяні пояснив, що намагався знайти заняття, яке могло би бути корисним для курсу терапії ще під час консультацій із пацієнткою. А оскільки жінка багато років готувала страву, для якої потрібна вправність, він вирішив використати цю навичку для контролю діяльности мозку пацієнтки під час операції.

До таких неординарних операційних рішень Роберто Тріньяні вдається не вперше. Щоб тримати діяльність мозку пацієнтів у тонусі, хірург змушував їх грати на скрипці, дивитися мультфільми, проходити тести та розгадувати кросворди. Якось медики навіть влаштували для пацієнта цілий концерт, упродовж чотирьох годин виконуючи спокійні композиції на фортепіано.

Коментарі