Новини

У ЄС розпочали масштабну вакцинацію від COVID-19

Вакцини вже прибули в усі країни Євросоюзу.

Фото unsplash.com

Ще вчора, 26 грудня, Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн у своєму твітері повідомила, що вакцину від коронавірусу доставили в усі країни блоку. За її словами, вакцин має вистачити для 450 мільйонів населення ЄС та країн, що входять до Європейської економічної зони.

«Вакцинація допоможе нам поступово повернутися до нормального життя. Щойно достатня кількість людей зробить щеплення, ми зможемо подорожувати, знову зустрічатися з друзями та родиною», ㅡ сказала фон дер Ляєн.

Сьогодні вранці, 27 грудня, країни Європейського Союзу вже розпочали масову вакцинацію від COVID-19. Першими робитимуть щеплення людям похилого віку, медичним працівникам та деяким провідним політикам, передає Associated Press. Зокрема, щеплення вже зробив прем’єр-міністр Чехії Андрій Бабіш. Водночас в Італії вакцину ввели низці лікарів. У Німеччині щеплення зробили мешканцям та персоналу одного з будинків для престарілих у місті Гальберштадт, що в землі Саксонія-Ангальт. Першою з вакцинованих мешканців цього будинку була 101-річна Едіт Квойцалла, повідомляє DW.

Кожна країна Європейського Союзу сама вирішує, кому робитиме щеплення передусім. В Іспанії, Франції та Німеччині пріоритет надаватимуть людям похилого віку та мешканцям будинків для літніх людей. Водночас у Польщі першими вакцинуватимуть лікарів та інших працівників сфер, важливих у боротьбі з пандемією.

Для щеплень у Європейському Союзі використовують препарати від Pfizer і BioNTech. Цю вакцину 21 грудня схвалила Європейська комісія.

 

Коментарі