Новини

У січні ціна на газ для побутових користувачів суттєво зросте

Блакитне паливо здорожчає як у «Чернівцігаззбуту», так і в «Нафтогазі».

Фото unsplash.com

У пресслужбі державного НАК «Нафтогаз України» повідомили, що ціна на газ для побутових споживачів із січня 2021 року зросте на 14% — до 7,22 гривні за кубометр, не включаючи вартість транспортування.

«Зміни цін на газ у січні обумовлені, в першу чергу, сезонним фактором та збільшенням оптової ціни на блакитне паливо. Разом із тим ГК «Нафтогаз України», починаючи з серпня, пропонує своїм клієнтам газ за одними з найнижчих цін серед постачальників», — заявляють у компанії.

За словами представників концерну, таку ціну компанія може собі дозволити завдяки помірній націнці на блакитне паливо, довгостроковому контракту на оптову закупівлю газу, а також оптимізації операційних витрат.

Про підвищення тарифу на газ повідомили і в «Чернівцігаззбуті». Так, вартість газу в цього постачальника зросте на 11% та становитиме 9,928607 грн за один кубометр. У компанії зазначають, що газ закуповують лише в європейських постачальників, а продаж ресурсу, який видобувається державними компаніями, називають непрозорим.

Зазначимо, що 24 грудня Антимонопольний комітет України наклав штрафи на загальну суму більше 380,2 млн грн на 18 облгазів Групи РГК олігарха Дмитра Фірташа за порушення антимонопольного законодавства у вигляді зловживання монопольним становищем. За інформацією АМКУ, компанії «Чернівцігаз» нарахували штраф у розмірі 9,5 млн грн.

 

Коментарі